VOLBY 2016 - do krajských zastupitelstev

Kandidáti okr. Děčín

KANDIDÁTNÍ LISTINA PRO VOLBY DO ZASTUPITELSTVA ÚSTECKÉHO KRAJE 2016
č. Jméno a příjmení Věk, povolání, obec, členství v politické straně
1. Oldřich Bubeníček 63 let, hejtman Ústeckého kraje, novinář, Bílina, člen Komunistické strany Čech a Moravy
2. Radek Belej 41 let, předseda OV KSČM, Most, člen Komunistické strany Čech a Moravy
3. Jaroslav Komínek 41 let, radní Ústeckého kraje, Chomutov, člen Komunistické strany Čech a Moravy
4. Radek Černý 43 let, starosta obce, Lovečkovice, člen Komunistické strany Čech a Moravy
5. RSDr. Stanislav Rybák 68 let, náměstek hejtmana Ústeckého kraje, Louny, člen Komunistické strany Čech a Moravy
6. Pavel Vodseďálek 60 let, předseda OV KSČM, Sebuzín, člen Komunistické strany Čech a Moravy
7. RSDr. Jaroslav Horák 65 let, odborný referent, Děčín, člen Komunistické strany Čech a Moravy
8. Jitka Sachetová 61 let, radní Ústeckého kraje, Okna, Litoměřice, členka Komunistické strany Čech a Moravy
9. Ing. Jaroslav Dubský 66 let, místostarosta města, Krupka, člen Komunistické strany Čech a Moravy
10. Václav Beneš 62 let, starosta obce, Blatno, Malměřice, člen Komunistické strany Čech a Moravy
11. Ing. Radmila Krastenicsová 49 let, středoškolská učitelka, Vtelno Most, člen Komunistické strany Čech a Moravy
12. Ing. Ladislav Drlý 62 let, radní Ústeckého kraje, Chomutov, člen Komunistické strany Čech a Moravy
13. Mgr. Petr Vomáčka 69 let, lékárník, Dolní Poustevna, člen Komunistické strany Čech a Moravy
14. PaedDr. Petr Brázda 71 let, učitel, Ústí nad Labem, člen Komunistické strany Čech a Moravy
15. PaedDr. Václav Homolka 61 let, senátor PČR, učitel, Klášterec nad Ohří, člen Komunistické strany Čech a Moravy
16. Tomáš Zíka 43 let, designér interiérůpodnikatel, Dubí, člen Komunistické strany Čech a Moravy
17. Ing. Jiří Novák 69 let, předseda představenstva Krajské zdravotní, a.s., Most, člen Komunistické strany Čech a Moravy
18. JUDr. Karel Krčmárik 68 let, právní poradce, Žatec, člen Komunistické strany Čech a Moravy
19. Bc. Jiří Šír 43 let, samostatný referent, Malšovice, členka Komunistické strany Čech a Moravy
20. Gabriela Hubáčková 41 let, poslankyně PS PČR, Ústí nad Labem - Brná, členka Komunistické strany Čech a Moravy
21. Ing. Josef Šenfeld 54 let, poslanec PS PČR, Hoštka, člen Komunistické strany Čech a Moravy
22. Nataša Schalková 60 let, pokojská, Duchcov, člen Komunistické strany Čech a Moravy
23. Ing. Petr Pracný 49 let, manažer, Most, člen Komunistické strany Čech a Moravy
24. Jana Pilařová Honsová 50 let, odborná referentka, Málkov, člen Komunistické strany Čech a Moravy
25. Soňa Grochalová 55 let, tajemnice OV KSČM, Čížkovice, členka Komunistické strany Čech a Moravy
26. Václav Chmara 70 let, občanský zaměstnanec Vojenské správy, Lubenec, členka Komunistické strany Čech a Moravy
27. Miroslav Buldra 58 let, provozní zámečník, Ústí nad Labem, členka Komunistické strany Čech a Moravy
28. Ing. Josef Váňo 64 let, předseda OV Komunistické strany Čech a Moravy, Jílové, člen Komunistické strany Čech a Moravy
29. Ing. Ivo Perna 65 let, předseda předsednictva Hospodářské a sociální rady Litoměřicka, Hoštka, bez politické příslušnosti
30. Ing. Jaromír Kohlíček, CSc. 63 let, poslanec EP, Teplice, člen Komunistické strany Čech a Moravy
31. Iva Mazánková 64 let, účetní referentka, Dobroměřice, člen Komunistické strany Čech a Moravy
32. Zdeněk Jung 34 let, pracovník provozu Trezor, Most, člen Komunistické strany Čech a Moravy
33. Jaroslav Cingel 61 let, správce budov, Jirkov, člen Komunistické strany Čech a Moravy
34. Bc. Jaroslava Kamarytová Vršitá 28 let, finanční účetní, Děčín, Komunistická strana Čech a Moravy
35. Josef Dyrynk 68 let, technik, Ústí nad Labem, člen Komunistické strany Čech a Moravy
36. Andrea Fricová 42 let, učitelka, Chomutov, členka Komunistické strany Čech a Moravy
37. Jitka Hanousková 64 let, tajemnice OV KSČM, Újezdeček Teplice, členka Komunistické strany Čech a Moravy
38. Petr Kubeš 27 let, skladník, logista výroby, Žatec, člen Komunistické strany Čech a Moravy
39. Martin Hošek 45 let, elektromechanik, Most, člen Komunistické strany Čech a Moravy
40. Roman Rožec 58 let, tajemník OV Komunistické strany Čech a Moravy, Děčín, člen Komunistické strany Čech a Moravy
41. Jan Janeček 33 let, projektový manažer, Ústí nad Labem, člen Komunistické strany Čech a Moravy
42. Petr Bureš 39 let, referent zahraničního obchodu, Štětí, člen Komunistické strany Čech a Moravy
43. Petr Kadavý 64 let, revizní technik, Krupka, člen Komunistické strany Čech a Moravy
44. Ing. Hana Aulická Jírovcová 35 let, poslankyně Parlamentu České republiky, Most Vtelno, členka Komunistické strany Čech a Moravy
45. Jan Švestka 42 let, obchodní zástupce, Chomutov, člen Komunistické strany Čech a Moravy
46. PaedDr. Zdeněk Dušek 63 let, učitel ZŠ, Litoměřice, člen Komunistické strany Čech a Moravy
47. Drahomír Faix 56 let, strojírenský technik, Louny, člen Komunistické strany Čech a Moravy
48. František Minárik 50 let, analytik, Ústí nad Labem, člen Komunistické strany Čech a Moravy
49. Emílie Procházková 58 let, učitelka, Šluknov, členka Komunistické strany Čech a Moravy
50. Pavla Čapková 41 let, finanční správa, Bohušovice nad Ohří, členka Komunistické strany Čech a Moravy
51. Bc. Lukáš Brázda 26 let, student vysoké školy, finanční managment, Bílina, bez politické příslušnosti
52. Milan Hanták 68 let, chemik, Postoloprty Rvenice, člen Komunistické strany Čech a Moravy
53. Mgr. Jana Ječná 67 let, právnička, Horní Litvínov, členka Komunistické strany Čech a Moravy
54. Miroslav Bureš 70 let, odborný referent, Chomutov, člen Komunistické strany Čech a Moravy
55. Bc. Martin Stojan, DiS. 43 let, strážník městské policie, Rumburk, člen Komunistické strany Čech a Moravy
56. Viktor Malinkovič 63 let, technik, Ústí nad Labem, člen Komunistické strany Čech a Moravy
57. Daniela Březovská 67 let, odborná referentka, Klášterec nad Ohří, členka Komunistické strany Čech a Moravy
58. Andrea Pokorná 39 let, logistka, Krupka, členka Komunistické strany Čech a Moravy
59. Alena Mádlová 59 let, tajemnice OV KSČM Louny, Lenešice, členka Komunistické strany Čech a Moravy
60. Rostislav Šíma 52 let, technik, Litvínov, Komunistická strana Čech a Moravy

Úspěchy při vedení kraje

Krajská konference KSČM se sešla v Domě kultury v Ústí nad Labem. Předseda KV KSČM a hejtman Ústeckého kraje Oldřich Bubeníček zhodnotil práci komunistů za uplynulé období a mohl ve svém projevu hovořit především o úspěších, které byly dosaženy při vedení kraje.

Oldřich Bubeníček
»Výčet kladných výsledků můžeme začít u největšího zdravotnického zařízení v republice, Krajské zdravotní, a.s., která zahrnuje pět velkých nemocnic a další zdravotnická zařízení. Tam došlo ke konsolidaci a dnes se daří hospodařit v kladných číslech, některé primariáty patří ke špičce v poskytování léčebné práce. Na naše pracoviště se jezdí učit odborníci z celé ČR. Daří se zlepšovat podmínky na jednotlivých pracovištích, kraj vynakládá značné prostředky na rekonstrukce nemocnic a snaží se doplňovat nejmodernější přístrojové vybavení a vylepšovat prostředí pro pacienty,« řekl Oldřich Bubeníček.

Podobná situace je ve školství, sociálních službách, dopravě, kultuře a dalších resortech. Snahou je zajistit obyvatelům práci a vzdělání. Bohužel kraj patří k těm, které se stále potýkají s vysokou nezaměstnaností. Nejistota v budoucnosti důlní činnosti se stává hrozbou, která vyžaduje nejen mimořádné úsilí kraje, ale i účinnou pomoc vlády ČR. Je třeba posílit podporu v oblasti získávání velkých investorů, kteří budou zárukou vzniku nových pracovních míst. Vláda by měla splnit své záruky, které krajskému zastupitelstvu dala při podpoře jednoho z největších investorů v krajské Průmyslové zóně Triangel.

Bubeníček ocenil práci všech, kteří se podíleli na obnovení zastavených investic v Regionálním operačním programu, když kraj musel k opětovnému zahájení činnosti ROP Severozápad zaplatit nemalou částku, v podstatě za vládu.

»Sjezd strany, volby do zastupitelstva a ve dvou senátních obvodech, to jsou největší úkoly do nejbližší budoucnosti. Je potřeba vyvinout mimořádné úsilí především ve volební kampani, protože obhájit prvenství bude nesmírně těžké,« upozornil Bubeníček.

V diskusi se kromě chvály objevila celá řada námětů, jak zlepšit činnost strany. »Jasno v cílech, průkazné argumenty a schopnost vysvětlovat naše cíle lidem, opustit opoziční zvyklosti a podávat ruku protestním voličům. Lidé musejí pochopit, že hnutí bez programu není přesně to, co potřebují,« řekl mimo jiné ve svém vystoupení Jiří Dolejš, místopředseda ÚV KSČM.

Delegáti zvolili předsedou KV KSČM Oldřicha Bubeníčka a ten se také stal vedoucím kandidátem do krajských voleb. Konferenci se představili i oba kandidáti do senátních voleb, Josef Nétek z Mostu a Stanislav Körner z Ústí n. L.

Petr BRÁZDA

(zdroj: HaNo 15.2.2016)