Tak  vypadala sobota 2. března v Pionýrském centru v Ústí nad Labem. Sešla se zde  takřka stovka sportovců bez rozdílu věku na XI. Ročníku Stolně-pinčesovém turnaji. Setkání sponzorovala Krajská rada KSČM Ústeckého kraje, OV KSČM Ústí nad Labem a poslanci parlamentu.

Sportovce z okresu Děčín reprezentovali hráči z Malé Veleně David Schejbal , Jan Halgaš, Tomáš Vopat a Jana Schejbalová, z Březin Rudolf Pavleje a Jaroslava Kamarytová Vršitá s manželem. Celodenní setkání se sportem a zábavou uzavíralo již tradiční setkání s politiky kraje a okresu zastoupené krajským zastupitelem Pavlem Vodseďálkem, poslancem parlamentu České republiky Josefem Šenfeldem , místopředsedou OV Kubou , okres Děčín a venkov zastupoval Stibor. Od 9 hodin probíhaly soutěže dětí a po dobrém obědě od 13 hodin nastupovala starší mládež, dospělí i senioři ve čtyřech výkonnostních skupinách. V rámci obavy, aby jako již pravidelně zase nevyhrál zástupce stolního tenisu z Malé Veleně posílili svoji sportovní elitu o profesionálního hráče krajské a republikové soutěže. Naši hráči  se, ale přes to umístili na  čtvrtém, pátém , šestém a osmém místě ze čtyřicítky hráčů za což jim patří poděkování. Večer následovalo vyhlášení výsledků a beseda s politiky zaměřená na práci krajského zastupitelstva, činnost v parlamentu i zajišťování kultury a sportu a práci s mládeží na venkově. Sportovní den pořádala Komise mládeže včele s Janem Janečkem předsedou krajské komise mládeže s  manželkou a Františkem Minárikem místním zastupitelem.

Napsal F. Stibor

NAŠE PRAVDA