SETKÁNÍ MLADÝCH ČLENŮ KSČM 3. – 5. 6. 2016

Jako několik posledních let i letos proběhlo celostátního setkání mladých členů a sympatizantů KSČM.  Zatímco minulý rok se setkání konalo v městysu Štoky na Vysočině, kde jsme bohužel neměli žádného svého zástupce za Děčínský okres, nyní se setkání uskutečnilo ve východní části republiky, konkrétně v obci Fulnek v Moravskoslezském kraji za účasti dvou zástupců našeho okresu.  Cesta autem trvala přibližně šest hodin, na místo jsme dorazili okolo páté hodiny odpoledne.

Ubytování bylo zajištěno v Autokempu Fulnek-Jerlochovice, který disponoval ubytovací kapacitou pro více než 100 návštěvníků. Možnosti ubytování byly ve čtyřlůžkových chatkách, dále v centru se nacházely také dvoulůžkové chatky, šestilůžkové apartmány a desetilůžkové apartmány se společenskými místnostmi. Strava byla zajištěna 3x denně v jídelně autokempu, o kterou se nám staraly velmi milé paní kuchařky zvyklé spíše na školní a táborové zájezdy dětí.

Kvůli pozdějšímu příjezdu některých krajských manažerů Komise mládeže, byl páteční program lehce pozměněn. Měli jsme však možnost poslechnout si historii regionu, ve kterém se město Fulnek nachází. Věděli jste, že v tomto městě od dětství žila tenisová hvězda Petra Kvitová?

Sobotní dopoledne patřilo dvěma odděleným seminářům, kdy bylo možné se zúčastnit besedy s poslanci KSČM k situaci před krajskými a senátními volbami, nebo besedy zaměřené na možné využití internetu a sociálních sítí k propagaci politiky KSČM. Velmi zajímavé bylo vystoupení europoslankyně Kateřiny Konečné, která nám nejen pomohla s odpověďmi na naše otázky, ale představila nám také činnost v evropském parlamentu a řídila diskusi. Po obědě jsme se s kolegy rozhodli navštívit centrum města, kde se konala přehlídka hasičské techniky současnosti a let minulých. V pozdějších odpoledních hodinách bylo možné zúčastnit se dalších seminářů, kdy se témata dotýkala problematiky migrace a působení krajských komisí mládeže. Na večer byl pak připraven kulturní program – hudba, tanec, apod.

V neděli před obědem se konala beseda s vedením strany v zastoupení Petrem Šimůnkem a Jiřím Dolejšem o dalším směřování KSČM po IX. Sjezdu strany. Po obědě byl již čas se pomalu rozloučit s kolegy a vydat se na dlouhou cestu zpět do Ústeckého kraje.

Celostátní setkání ve Fulneku hodnotím jako vydařené a motivující pro všechny zúčastněné. Neboť je velmi důležité, aby se mladí setkávali, seznamovali se s názory podobně smýšlejících a předávali si své zkušenosti mezi sebou.

Bc. Jaroslava Kamarytová Vršitá
členka komise mládeže Ústeckého kraje za okres Děčín